09 d’abril, 2008

Panoràmiques de Santa Úrsula 2007

A panorama.cat hi he trobat una pàgina dedicada als castellers de Valls. Hi ha un tres de nou amb folre i un quatre de nou amb folre de la Colla Vella i un tres de nou amb folre i un quatre de nou amb folre de la Colla Joves tots fets per Santa Úrsula del 2007.

Per veure les panoràmiques cal el plug-in del QuickTime però com es fan segueix sent, per a mi, un misteri. S'han de capturar un munt d'instantànies i després fer el mosaic? Si és així, com es controla la cronologia? En els quatre casos el castell està tot just carregat i la gent apareix aplaudint! Com pot una sola persona fer tota aquesta feinada des del mateix punt de la plaça, posem, entre el moment que l'enxaneta fa l'aleta i el castell queda descarregat? A més, una plaça en una jornada castellera i un castell que es construeix i es desmunta són elements d'allò més dinàmic, com poden "immobilitzar-se" en un mosaic d'instantànies? Ha de ser un treball amb el photoshop d'allò més complexe i pacient.

Ara bé, el resultat és d'allò més agradable de veure. Us hi podeu entretenir buscant coneguts (a mi m'ha semblat veure'n un parell o tres) o a vosaltres mateixos si hi éreu, trobant coses curioses (què fan un parell de noies fent-se fotos amb el mòbil d'esquena al quatre de nou que la Vella acaba de carregar),...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

impressionant, son molt wapes aquestes fotos!

es pot veure gent de la jove tgn, de vilafranca, el excap de colla de mataro, xiquets tmb, en aquesta plaça esta mig mon casteller

Eric Santesmasses ha dit...

Jajaja que bones les fotos! A la del 3d9f de la Joves es veu el 300, cap de colla de Margeners (a la dreta)... Per cert, he estat mirant a veure si trobo com es fan... però no hi ha manera. Si son fotos enganxades està molt ben fet.

Vinga, vaigo bé!