11 de setembre, 2007

Els Govinda a Mumbai

La setmana passada, es va a celebrar a l'Índia l'aniversari de Krishna (vegeu la wikipedia en anglès) i els govindas van alçar torres humanes per a arribar als Dahi-Handi.

A la xarxa, hi he trobat unes quantes referències a la festa. Us n'indico les que m'han semblat més interessants per als castellers d'aquí.

El blog "Beth & Chris" i les seves fotos al Flickr. per fer-se una idea de turista.

"For the 40,000 policemen posted strategically across in the city, this is a time of high alert. " en aquest article de NDTV.com per fer-se una lleugera idea de la dimensió pública de la festa.


"The competition has reached dizzying heights this time with political organisers offering big prize money for pyramids, that have as many as nine layers or a whopping 40 feet." A IBN Live per entendre quina mena de castells fan.

"Cuenta la tradición que, de niño, Krishna disfrutaba mucho del yogur y la mantequilla, por lo que se juntaba con sus amigos para robar estos manjares y las mujeres artesanas los colgaban en lo alto de las casas para evitar que se los llevaran." en castellà per fer-ho més fàcil a CadenaGlobal.com.

I si ho voleu veure, a Novosti hi he trobat aquest video, amb "llenya" inclosa.