07 de març, 2008

Robòtica i castells

Ahir i avui, set i vuit de març, se celebra al Campus Nord de la UPC, l'AESSBOT'08. No sé si els afeccionats a la robòtica tenen preferència per a aquestes dates del calendari, però, potser casualment, avui i demà, vuit i nou de març, a Pune, a l'Índia, també s'hi celebra el 'Mision Govinda': un altre concurs de robòtica.

En aquest concurs indi proposen que els 38 equips participants facin un "castell a la hindú" amb robots. És a dir, entenc que cal amuntegar robots per a aconseguir el poliestirè que simbolitza la mantega.

"Each team will have to make robots, which will help their robotic team to get low-density polystyrene (symbolising butter) from bowls, which the opponent robotic team tries to dodge. The team, which successfully gets `butter' from all three pots hung at various places will win."

L'equip guanyador i el finalista, participaran a l'Abu-Robocon 08, a l'agost, que també consisteix a fer "castells a la hindú" amb robots.

Potser els organitzadors de la mostra de la UPC s'animarien a provar-ho amb castells a la catalana? No tenim colles virtuals? Potser haurem d'anar cap a les colles robòtiques!