21 de maig, 2007

Granollers: La Diada que no va ser

Amb la dimissió del Sergi Valls com a cap de Colla, la Junta de Govern dels Xiquets de Tarragona, va decidir renunciar a la participació a les Festes de l'Ascenció de Granollers aquest diumenge, en considerar que "la colla no està preparada per acceptar un compromís d'aquesta envergadura fins que no s'hagi completat el relleu al capdavant de la direcció tècnica." (www.xiquetsdetarragona.cat).

Aquesta renúncia ha provocat que, des del diari Avui, en Joan Beumala, es plantegi la licitud d'aquesta decisió:
"A Granollers també hi havien d’haver actuat els Xiquets de Tarragona, una formació que dissabte va elegir Joan Sala com a nou cap en substitució del dimitit Sergi Valls. Precisament, la crisi viscuda aquests últims dies va provocar que els matalassers s’esborressin de la diada d’ahir. Un detall de flaquesa evident: ¿Una colla ha d’acudir sempre a plaça –llevat de causa greu– o és vàlid que s’excusi perquè no pot garantir uns mínims? Aquest és el tema."
(www.avui.cat).

Té raó en Joan Beumala: Aquest és el tema. Tal com ho veig (repeteixo que amb la camisa a l'armari i amb la tranquil·litat de veure-ho tot des de lluny i sense conèixer-ne bé els detalls), la Colla, com a colla, ha d'intentar afrontar tots els compromisos possibles. Si amb la crisi d'aquests dies, que de ben segur s'ha notat als assajos i en la tensió al local, el President i l'altra gent de la Junta han dubtat de la capacitat de la Colla per a afrontar el repte de la diada de Granollers i aquesta pensada els ha dut a la renúncia d'anar-hi i a deixar de banda el compromís, no deu haver estat una decisió fàcil.

L'alternativa a la renúncia era anar a Granollers amb la Colla tocada i oferir, probablement, una gamma de castells per sota les expectatives de la mateixa Colla i de la Plaça. És com presentar-se a un examen sabent que no s'aprovarà: Molts deixen passar la convocatòria; o com presentar un treball a un premi i descobrir la vigília que està farcit de faltes d'ortografia: Potser el millor és no presentar-lo.

L'amic Sergi Valls, protagonista directíssim d'aquest post, ha deixat un comentari (vegeu-lo en l'enllaç d'aquí sota) en el qual deixa molt clara la seva posició tant respecte la decisió de la Junta de Govern de la Colla de renunciar a la diada de Granollers, com respecte de la seva dimissió com a Cap de Colla tot just començar la temporada.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Pel que fa a la suspensió de la diada de Granollers crec que desprès del que va succeír a la diada de Lleida no hi havia gaires més opcions. La falta de lideratge un cop la tècnica va dimitir es va fer patent ja que el compromís assolit per la gent es va fondre a l'espectativa dels nous vents.

En quant a la titllada de recent "crisi" crec que es més un titular mediàtic que un fet. En un país on ningú dimiteix si no te l'aigua al coll una dimissió per dignitat com la dels meus col·laboradors i la meva no s'enten.
I si s'en crea una a partir d'aquest fet no tinc cap problema d'acceptar-ne la part de responsabilitat que em toca, ja que personalment estic content de les postures i decisións preses al llarg del curt període de mandat.

Visca els Xiquets de Tarragona!