20 de març, 2007

Temps Verticals més a prop. Ara a Sabadell


El passat mes de març en aquesta entrada d'aquest mateix blog parlava d'una obra, "Vertical Times", de temàtica castellera i que s'exposava al festival FEM de Madrid.
Resulta que la seva autora, Mireia Feliu Fabra, m'ha escrit (Sorpresa! Algú llegeix aquest blog!) per dir-me que la mateixa obra, però en la seva versió original (fins i tot premiada als Estats Units!), pot visitar-se, o en paraules de la Mireia "experimentar-se", a Sabadell fins el 29 de març.
S'exposa a l'Escola Superior de Disseny, ESDi (Universitat Ramon Llull), a c/ Marquès de Comillas 79-83, Sabadell, de 10h a 19h els dies laborables. Forma part de l'exposició EXPLORACIÓ_ELECTRÒNICA, organitzada pel MECAD (Media Center d'Art i Disseny Digital).
El dijous dia 22, s'hi pot fer una visita guiada pels mateixos artistes que participen a la mostra.
La Mireia, també m'ha fet arribar una explicació de la obra que us copioienganxo:
"TEMPS VERTICALS
Vídeo Audio Instal.lació Interactiva
1m x 2'5m x 5'5m2004
TEMPS VERTICALS investiga, mitjançant el so, la simultaneïtat entre temps intern i temps extern, a través d'una de les nostres tradicions més emblemàtiques: els Castellers.
Consisteix en una columna de 5 monitors situats al final d'un passadís estret, mostrant imatges de castells en construcció. Si l'espectador es situa a l'entrada d'aquest passadís, es senten música de gralles, crits, i sons d'ambient de carrer/plaça. Conforme l'espectador avança i s'apropa als monitors, aquests sons externs van apagant-se, per donar lloc, en el moment en què l'espectador es situa a 1m o menys respecte els monitors, al so únic de la respiració de les persones realitzant el castell,. La percepció de les imatges canvia radicalment amb el canvi de so, així com l'experiència de temps.
D'altra banda, la paraula "Vertical" del títol no només es refereix al format vertical del Castell, sinó també a un punt de vista sincrònic de les diferents experiències de temps viscudes a la vegada, des de la base fins a l'extrem superior del Castell, passant per tots els nivells de la construcció. A més a més, el joc amb canvis de velocitat i repetició d'imatges esdevenen metàfora d'un procés constant de creació i desaparició. "
Com ja deia a l'entrada del mes de novembre, sembla realment interessant. Aquesta vegada, tot i que està més a prop, el fet que els caps de setmana estigui tancat no facilita massa la visita, però vejam què s'hi pot fer. Si hi aneu, pregunteu per la Mireia.
Finalment, agrair de debò a la Mireia, que és dels Castellers de Barcelona, el mail i la confiança.