26 de març, 2007

Fotos de castells en venda

A iberimage.com hi he trobar una col·lecció de fotos de temàtica castellera en venda. Aquesta col·lecció se centra en castells fets a Tarragona o a Valls i n'hi ha alguna dels Xiquets de Tarragona. En algunes, però, el text explicatiu no es correspon amb el que es veu. En aquesta de l'esquerra, que és una foto preciosa (per impossible) d'una pinya, s'atribueix el castell (jo crec que deu ser un pilar, per la distribució de les mans) als Castellers de Sant Pere i Sant Pau, però estic gairebé segur, pel color de la camisa, que és "l'altra colla gran de la ciutat", en argot matalasser (o sigui la Colla Jove). Si us agrada la foto i la voleu comprar el seu preu oscil·la entre els 15 i els 500 € (!!!) segons per què la vulgueu utilitzar.

Responent a un comentari que ha deixat un company de la Jove en aquesta entrada i sobre aquesta fotografia només voldria afegir que coincidim exactament en l'apreciació sobre el color de la camisa i, efectivament, és una pinya de la Colla Jove com ja es deia (si es llegeix bé) en l'entrada original. De vegades tinc la sensació que la rivalitat entre colles ens impedeix la comprensió dels textos o, senzillament, es provoca la polèmica de forma ben gratuïta si l'autor és de la colla rival.




En aquesta altra, per exemple, que es veu ben bé que el tronc és dels Xiquets s'atribueix el castell a la Vella de Valls, que reforcen a la pinya. També pot comprar-se pel mateix preu.

A banda dels errors, que sovintegen tant a la xarxa, el que em sorprèn més és que algú estigui disposat a pagar 500€ per una fotografia. A qualsevol diada castellera se'n poden fer una pila de boníssimes i moltes poden consultar-se i descarregar-se de la xarxa gratuïtament. Trobo bé que els artistes facin pagar per un ús comercial de les seves creacions: també s'han de guanyar la vida!. Ara bé, 500€ per una foto com aquestes, almenys jo, no estaria disposat a pagar-los.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Bones Jordi, a veure si algun dit et passes pel local.
Molt bo aquest blog, felicitats!
Salut i castells!

Anònim ha dit...

ieps jordi!! bona feina amb el blog...com bé diu un company passa't pel local algun dia (si pots esclar!! ;O) i parla amb el pressi van buscan bones idees per la colla i està clar que tu d'idees i d'iniciativa vas fort!:D

pd si,si,si el teu blog el llegim uns quants!!

Anònim ha dit...

De sant pere is ant pau??? fixat be company! es veu ben clar que es lila

Anònim ha dit...

"company" fixa-t'hi tu...en el text es deixa clar que en determinades imatges com en el cas que exposes la llegenda de peu de fotografia és erronia, perque quan el blogger diu "...jo estic gairebé segur que és un pilar de l'altra colla gran de tarragona...la colla jove...porten la camisa lila...i tal i tal" exactament a qui creus ques es refereix???