15 de novembre, 2006

Castellers indis a Catalunya

L'edició d'avui d'El Periódico i de Vilaweb informen que ens visita un grup de castellers indis! Vejam si tenim ocasió de veure'ls.

El Periódico. Un grup indi que aixeca torres humanes visita Catalunya

Vilafranca del Penedès acull un grup de 13 govindes, persones que segueixen a Mumbai (Índia) la tradició d'aixecar torres humanes. Han estat convidats pels Castellers de Vilafranca, que ahir els van rebre a l'aeroport del Prat amb un grup de grallers. Els govindes van respondre a la recepció alçant un pilar de quatre.Els govindes, que s'allotgen a l'alberg juvenil de Vilafranca, van ser rebuts ahir a la tarda per l'alcalde al saló de plens de l'ajuntament i preveuen visitar Catalunya durant 10 dies per compartir un intercanvi de coneixements entre dues tradicions centenàries. A Mumbai hi ha actualment nombrosos grups capaços de construir torres humanes de fins a vuit pisos.Els castellers de l'Índia visitaran avui la fàbrica Damm de Barcelona, que és l'empresa patrocinadora de la gira, i a la tarda es desplaçaran fins a Granollers per assajar amb els Xics. Després visitaran Tarragona i Valls i diumenge vinent aniran fins a Terrassa.
Font: El Periódico.cat

Vilaweb. Arriben els 'govinda', els castellers de l'Índia
Una delegació de castellers indis és al país per aprendre i compartir noves tècniques de fer castells
Una delegació de 'govinda' va arribar ahir a Barcelona. Els 'govinda' són els castellers de l'Índia, on hi ha més de 500 colles registrades, tan sols a la ciutat de Bombai. En aquest
vídeo es pot veure el pilar que van improvisar a l'aeroport del Prat, actuacions fetes a Bombai i les principals diferències entre dues tècniques de fer castells. Vegeu més informació sobre els 'govinda' i les principals actuacions que faran aquests dies.
La principal diferència entre els castells de l'Índia i els nostres és que ells els pugen més ràpidament perquè s'ajuden d'escales humanes per enfilar-se. Nosaltres hi estem més, però pugem més amunt. El nostre objectiu és de superar-nos en altura, el d'ells és de tocar un cistell alçat.

Font: vilaweb.cat

Trobareu més informació sobre la visita i el projecte aquí.
Els medis indis també informen de la visita i dels govinda a l'Hinsdustan Times