22 d’abril, 2008

Reuters: Castellers de Vilafranca a Xile

A l'agència Reuters UK hi he trobat aquest vídeo dels Castellers de Vilafranca a Xile.

El millor, per mi: "Spanish acrobats on a tour in Chile" i "Castellers, spanish for castles,"... Errors que, d'altra banda són comprensibles... En un minut escàs de reportatge no pots allargar-te massa i explicar segons què amb tots els ets i uts.



09 d’abril, 2008

Panoràmiques de Santa Úrsula 2007

A panorama.cat hi he trobat una pàgina dedicada als castellers de Valls. Hi ha un tres de nou amb folre i un quatre de nou amb folre de la Colla Vella i un tres de nou amb folre i un quatre de nou amb folre de la Colla Joves tots fets per Santa Úrsula del 2007.

Per veure les panoràmiques cal el plug-in del QuickTime però com es fan segueix sent, per a mi, un misteri. S'han de capturar un munt d'instantànies i després fer el mosaic? Si és així, com es controla la cronologia? En els quatre casos el castell està tot just carregat i la gent apareix aplaudint! Com pot una sola persona fer tota aquesta feinada des del mateix punt de la plaça, posem, entre el moment que l'enxaneta fa l'aleta i el castell queda descarregat? A més, una plaça en una jornada castellera i un castell que es construeix i es desmunta són elements d'allò més dinàmic, com poden "immobilitzar-se" en un mosaic d'instantànies? Ha de ser un treball amb el photoshop d'allò més complexe i pacient.

Ara bé, el resultat és d'allò més agradable de veure. Us hi podeu entretenir buscant coneguts (a mi m'ha semblat veure'n un parell o tres) o a vosaltres mateixos si hi éreu, trobant coses curioses (què fan un parell de noies fent-se fotos amb el mòbil d'esquena al quatre de nou que la Vella acaba de carregar),...